Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен шум от шайбата на компресора на климатика

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен шум от шайбата на компресора на климатика

Та следния проблем чува се някакав странен шум като на отишал лагер на шайбата на компресора на климатика,та въпросът ми е някой сменял ли е и каква е цената... компресора не ми включва може би поради факта че почти няма фреон. Но за щастие работя в фирма за климатично промишлено оборудване с всички скъпи тестери за утечки по хладилния кръг но палненето ще стане на пролет и ще се търси дали е умишлено испуснат,иглички или по сложни проблеми маркучи,кондензатор испарител пробив,калпави спойки,филтри дехидрататори и един бог знай от къде.. но това не е проблем ще се намери. някой ако знай цената на въпросната шайба моля да пише

---------- Post added at 01:32 ---------- Previous post was at 01:28 ----------

Alfa Romeo 156 1.9 JTD 99
    Last edited by promiss; d.m.y г., 01:30.
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD

То не е само шайбата колега, а лагера.
    Аз на една Делта съм я правил тази операция. 240лв беше преди около 2 години ( лагер , шайби , фреон ).
    При мен беше яко мазало...

Аз бях отрязал ремъка на климатика да не върти, докато намеря време/пари/сервиз . На алфата не съм гледал как е , но предполагам е с отделен ремък.

Comment

За твоя компресор лагера е около 40лв., оригинален.Китаеца е около 15лв.
      Интересно ми е, с какъв тестер се открива умишлено изпусната система?
      sigpic
      "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

И какво значение има дали е умишлено или не?
        Все ще ремонтираш, все ще пълниш фреон

Comment

С нищо не можеш да разбереш умишлено ли е испусната,не ми разбра мисалта.ИМах впредвид да се провери цялата система за отечки и ако всичко е наред от там си вадиш извода че някой нарочно му е развартял игличките и всичко вън. Има две машини горе доло преносими едната улавя теч на гас Р134а,Р407,Р410.Р22 и т.н а другата е по-прецизна надува се системата на 5 бара хелии и се търси с ръчен датчик подобен на тези на гас-инжекционните тестери дето ти го забучват в ауспуха. там вече се хваща отечка на 1мл на година,като този резултат се изчислява от самата машина от моментния теч. Марката и на двете е никому не извесна на хора който не се занимават с това но цените започват от 10000 евро до 25000 на тази с хелия приблизително.

---------- Post added at 09:33 ---------- Previous post was at 09:28 ----------

Та извън лирическото отклонение и обяснение. Мен ме интересуваше цялата магнитна шайба колко струва защото цялата е за смяма има някво парче отлепена ламарина която е трябвало да е залепена на шаибата но вече не е и има едно дънданикане и от нея.

---------- Post added at 09:34 ---------- Previous post was at 09:33 ----------

при алфата колега всичко е на пистовия ремак не е с одделен ремак климата

---------- Post added at 09:36 ---------- Previous post was at 09:34 ----------

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
          То не е само шайбата колега, а лагера.
          Аз на една Делта съм я правил тази операция. 240лв беше преди около 2 години ( лагер , шайби , фреон ).
          При мен беше яко мазало...

Аз бях отрязал ремъка на климатика да не върти, докато намеря време/пари/сервиз . На алфата не съм гледал как е , но предполагам е с отделен ремък.
          ем то само едно зареждане пълно ти е 100 лв горе доло сносна цена 140 лв... Аз пари за фреон не давам,като ме бият ботилките в ръцете всеки ден до сега на всички коли така
          Last edited by promiss; d.m.y г., 09:31.
          Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от promiss Покажи съобщение
            ем то само едно зареждане пълно ти е 100 лв горе доло сносна цена 140 лв... Аз пари за фреон не давам,като ме бият ботилките в ръцете всеки ден до сега на всички коли така
            Пич,извинявай за тъпия въпрос,но на какво основание едно зареждане на системата струва 100-140 лв.
            Alfa Mito 1.4
            156 2.0 155 ex
            156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Първоначално публикувано от promiss Покажи съобщение
              С нищо не можеш да разбереш умишлено ли е испусната,не ми разбра мисалта.ИМах впредвид да се провери цялата система за отечки и ако всичко е наред от там си вадиш извода че някой нарочно му е развартял игличките и всичко вън. Има две машини горе доло преносими едната улавя теч на гас Р134а,Р407,Р410.Р22 и т.н а другата е по-прецизна надува се системата на 5 бара хелии и се търси с ръчен датчик подобен на тези на гас-инжекционните тестери дето ти го забучват в ауспуха. там вече се хваща отечка на 1мл на година,като този резултат се изчислява от самата машина от моментния теч. Марката и на двете е никому не извесна на хора който не се занимават с това но цените започват от 10000 евро до 25000 на тази с хелия приблизително.

---------- Post added at 09:33 ---------- Previous post was at 09:28 ----------

Та извън лирическото отклонение и обяснение. Мен ме интересуваше цялата магнитна шайба колко струва защото цялата е за смяма има някво парче отлепена ламарина която е трябвало да е залепена на шаибата но вече не е и има едно дънданикане и от нея.

---------- Post added at 09:34 ---------- Previous post was at 09:33 ----------

при алфата колега всичко е на пистовия ремак не е с одделен ремак климата

---------- Post added at 09:36 ---------- Previous post was at 09:34 ----------

Променил си си поста, леко нарушаваш правилата!

Последно какво търсиш, шайба съединител или лагер?Или комплект?За какъв компресор става въпрос, не се знае!
              156 1.9 е с Денсо TV12SC.Нова шайба е около 100-120лв.Лагера ти го казах.Съединителя е според оста, демек, носиш го в магазина.
              sigpic
              "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Колега, казах ти колко ми взеха за същата операция, преди известно време. Щом фреона ти е без пари , значи ще ти излезне по евтино.

При мен съединителя беше добре ( до колкото помня )

Comment

Друго което може да е станало, и без майтап е, че алтернатора може да е заминал като съответно създава проблеми по ремъка към ролката на компресора, която се търка и ще изгори компресора накрая.

Съветвам те моменално на сервиз да отидеш, като нищо може да го пренебрегнеш това и да узрее до голяма беля.
                  2002 Alfa Romeo 156 1.9 JTD Sportwagon
                  .

Comment

Лагера на ролката на климата съм го сменял, някъде 40-45лв, марката беше арна, ма забравих вече каква точно. Самата ролка е безсмислено да се сменя при тази цена
                    Климатика на колата за 40лв може да се напълни ако става на въпрос, вс отгоре е пресилено като цена!
                    sigpic
                    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Под 150 няма да мине според мен. Не е ясно колко ще му вземат за труд и т.н.
                      Тази цена за която говоря беше преди 2 години някъде....

П.С. Пък и той нещо не казва какво е станало....

Comment

незнам колега но за мен лагера не е за смяна не се чуват никакви шумове на заминал лагер... има просто някъква пластина с кръгла форма дето ми се разкарва и се върти насам натам тя би трябвало да е на шаибата залепена така ми казваха а не е .. и издава странни шумове. Незнам ама с тия цени на нови шаиби аз съм склонен да взема цял компресор от ударена кола до 100 лв гледам вървят отколкото само шаиба за 120-130. то маи за по-добре ще снимам точно проблема и часта която шуми ,по-запознатите да ми кажат какво е ..
                        Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

Working...
                        X